Tips – Så lyckas du med nätdejting

Hands
För den som är ny till nätdejting kan det tyckas att det inte bör vara särskilt svårt. Allt man behöver är en hyfsad profil, några bilder och en god vilja. Men är det verkligen så enkelt? Vår erfarenhet är att det finns både oskrivna regler att följa, och metoder man kan använda för att öka sina chanser att träffa någon på nätet. Här är några av våra bästa tips…

Lägg ner tid på din presentation
Många ägnar inte mer än några minuter åt att skriva en presentation. Det kan vara ett stort misstag, eftersom presentationen är den viktigaste biten av alla när du nätdejtar. En bra presentation väcker intresse och nyfikenhet, medan en dålig kan göra att besökare väljer att inte skriva till dig. Försök att fylla din presentation med detaljer som särskiljer dig från alla andra på singelsajten, och som eventuella besökare kan ställa frågor om ifall de är nyfikna och vill skicka ett mejl till dig.

Ladda upp ett antal, bra bilder
En presentationsbild och inget mer är sällan nog. Det bästa är att ha åtminstone 3-4 bilder i ditt fotoalbum där du visar upp dig själv i olika situationer. Var inte blyg! Även om du har några kilon för mycket är det bättre att visa det direkt – det kommer ändå komma fram förr eller senare om du ska dejta någon. Bättre att vara öppen från början då. Välj dock inte alltför avslöjande bilder, eller enbart bilder där du är ute på krogen, eftersom detta kan ge ett ofördelaktigt intryck. Minst en bild där ditt ansikte visas tydligt är ett måste!

Var noga med vad du skriver i mejl
Att ta kontakt med andra medlemmar på singelsajter är något av en konstform. Det gäller att skriva något som väcker intresse, men samtidigt är avslappnat och inte alltför framfusigt. Oftast är det bästa att påpeka eller fråga något om personen som relaterar till dennes presentation eller bilder. Humor är alltid viktigt i nätdejting, och särskilt viktigt i första mejlet. Om du har glimten i ögat kommer du få betydligt fler svar än om du skriver tråkiga “seriösa” mejl.

Var öppen
Det är lätt att bli väldigt kräsen när man nätdejtar, eftersom utbudet verkar så stort vid en första anblick och man direkt kan se vem man har att göra med. I vissa fall är detta dock en nackdel. Småsaker som skulle varit helt OK om du träffat personen i verkliga livet kan lätt förstoras upp och leda till att kontakten uteblir. Försök att inte vara alltför dömande i början, utan satsa på att lära känna alla som väcker någon form av intresse hos dig.

Testa många sajter
Det finns gott om singelsajter i Sverige, och alla har en unik inriktning och profil. Om du registrerar dig på ett antal sajter kommer du snabbt märka att det är olika medlemmar på allihop, vilket gör att du ökar dina chanser att träffa den rätte markant. Du behöver förstås inte betala för ett medlemsskap på alla sajter (eller ens någon), utan kan utnyttja det faktum att det alltid är gratis att registrera sig och kolla runt.