En bra presentation är A och O

Om du har nätdejtat innan har du säkert hört hur viktigt det är att ha en välgjord profil. Det är även något vi nämnt tidigare i våra dejtingtips. I den här artikeln tänkte vi gå igenom några av de lättaste sätten att skriva en profiltext på.

Det första du bör göra är att tänka efter: vad gör mig unik? Alltför många fokuserar på att i sin presentation skriva hur de tycker om att resa, umgås med vänner och träna. Inget fel med det, men särskilt unikt är det inte, eller hur? Såvida du inte har specialintressen inom sådana vanliga områden (t.ex. om du älskar att köra motocross eller resa till Nordpolen) är det bättre att försöka hitta saker i ditt liv som är lite mer ovanliga. Kan du exempelvis laga en maträtt bättre än någon annan? Är du en fena på att lösa korsord? Kan du prata rövarspråket flytande?

Allt du skriver på din presentation syftar till att ge en liten glimt av dig själv som väcker nyfikenhet hos besökaren. Gärna ska det finnas gott om saker på din presentation som besökaren kan använda som “ammunition” ifall denne vill skicka ett mejl till dig. Det är även viktigt att inte vara alltför allvarlig. Humor är enormt viktigt i nätdejting.

Ett vanligt misstag är att skriva ut en lång lista på egenskaper man söker/inte vill ha hos en potentiell partner. Visst, det kan hjälpa ifall du får för många mejl från ointressanta personer, men i allmänhet är det bäst att inte skriva alltför mycket om vad man söker, i synnerhet inte ifall det är väldigt specifika saker. Anledningen till detta är helt enkelt att man framstår som ganska trist om man har en komplett checklista att matcha potentiella partners mot.

Att skriva en bra presentation är en hel vetenskap, och du kan nog räkna med att du får göra några försök innan du får till en “perfekt” presentation. Det är bara att testa dig fram och inte vara rädd för att prova nya saker i presentationen.

Comments are closed.